En av de vackraste och mest kända trädgårdarna i Sverige idag är Rosendals trädgård. Den ligger ute på Djurgården i centrala Stockholm och är en fröjd för ögat att besöka. Sedan 1982 har fokuset till stor del legat på att skapa en biodynamisk atmosfär i hela trädgården. Tanken har också varit att sprida den kunskap som finns till besökarna. Det är till stor del de här faktorerna som har lett till att trädgården idag har fått en sådan stor publik. Varje år besöks trädgården av människor från när och fjärran.

Här finns något för alla åldrar

I parken finns idag mer än bara blommor. Det har skapats en handelsträdgård och det som odlas säljs. Här går det att köpa allt från blommor till det som har växt upp ute på grönsaksfälten. Innan man har besökt Rosendals trädgård en första gång är det svårt att förstå fulländningen i denna trädgård. Allt är gjort med värme och omtanke. Dofterna när man går genom örtagården eller de vackra rosorna i rosenträdgården, är bara två av de fantastiska platserna som ryms i parken. För barnen har det anordnats både en plats för att lära sig allt om växter och trädgårdar och en lekplats. Om man behöver vila benen istället för att leka på lekplatsen kan man passa på att vila på en bänk i fruktträdgården.

Många vackra motiv i parken

På olika platser runt om i parken hittar med de olika trädgårdsmotiven. Alla har fått sin egen karaktär och passar bra in i omgivningen. En av de platser som är mest charmig är helt fruktlunden med de gamla äppelträden. Här går det verkligen att se att parken har en historia och charm som tar sig många år tillbaka i tiden. Idag blir odlingarna en allt viktigare del i parken eftersom den allt mer går över till att visa på hur en trädgård kan drivas med hållbarhetstänk. Det här är en park i tiden.